OVER NATUURFOTOGRAAF STEVEN RUITER

AMBASSADEUR NATUURFOTOGRAFIE

Sinds 1983 houd ik me serieus bezig met mijn allergrootste passie: natuurfotografie. Hier komen mijn passie voor de natuur en fotografie samen. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan, wat in 2004 heeft geleid tot de titel van ambassadeur voor Canon Nederland.
Mijn foto's vinden zowel bij tijdschriften Zoom, Focus, Landleven en Grasduinen als bij verschillende andere zakelijke partners gretig aftrek.

HOOGWAARDIGE SAMENWERKINGEN

In 2004 begonnen ook mijn workshops voor o.a. Canon Nederland, Foto Konijnenberg en CameraNU.nl.
De laatste jaren maakt Steven Ruiter veel reportages waarin hij zijn veelzijdigheid als natuurfotograaf bewijst. In 2009 verschijnt mijn boek 'Dieren fotograferen' bij Tirion uitgevers BV, een rijk geïllustreerd boek over de voorbereiding, techniek en werkwijze van het fotograferen van dieren in de vrije natuur.
In 2012 behaalden mijn foto's van Afrika de finale in de BBC Wildlife Competition.

EDUCATIE

De laatste jaren leg ik me met veel enthousiasme toe op het delen van mijn kennis en ervaring met de cursisten en deelnemers van de fotoworkshops, fotoreizen en fotosafari's. Als voormalig biologieleraar breng ik graag mensen naar de natuur en leer ik ze verder te kijken. Deze kennis brengt de fotografie van de deelnemers tot een hoger niveau en zorgt bovendien voor een unieke ervaring.

OVER NATUUR FOTOGRAAF STEVEN RUITER

AMBASSADEUR NATUURFOTOGRAFIE

Sinds 1983 houd ik me serieus bezig met mijn allergrootste passie: natuurfotografie. Hier komen mijn passie voor de natuur en fotografie samen. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan, wat in 2004 heeft geleid tot de titel van ambassadeur voor Canon Nederland. 
Mijn foto's vinden zowel bij tijdschriften Zoom, Focus, Landleven en Grasduinen als bij verschillende andere zakelijke partners gretig aftrek.

HOOGWAARDIGE SAMENWERKINGEN

In 2004 begonnen ook mijn workshops voor o.a. Canon Nederland, Foto Konijnenberg en CameraNU.nl. De laatste jaren maakt Steven Ruiter veel reportages waarin hij zijn veelzijdigheid als natuurfotograaf bewijst.
In 2009 verschijnt mijn boek 'Dieren fotograferen' bij Tirion uitgevers BV, een rijk geïllustreerd boek over de voorbereiding, techniek en werkwijze van het fotograferen van dieren in de vrije natuur. 
In 2012 behaalden mijn foto's van Afrika de finale in de BBC Wildlife Competition.

EDUCATIE

De laatste jaren leg ik me met veel enthousiasme toe op het delen van mijn kennis en ervaring met de cursisten en deelnemers van de fotoworkshops, fotoreizen en fotosafari's. Als voormalig biologieleraar breng ik graag mensen naar de natuur en leer ik ze verder te kijken. Deze kennis brengt de fotografie van de deelnemers tot een hoger niveau en zorgt bovendien voor een unieke ervaring.